Nu när man inte längre har någon partner att ta hänsyn till och man bor allt för stort utan planer på att flytta så kanske man kan göra det man alltid velat göra, nämligen bygga ett biorum.

Jag har spanat en hel del på MinHemBio som har ett rätt härligt galleri med bilder på andra som gjort exakt det. Jag tror att bygga ett biorum är värt det först om man har ett väldigt stort filmintresse och vet att man kommer använda det i en större utsträckning.

Jag känner att jag passar in i kategorin och där är väldigt många serier som jag följer och serier som Star-Trek, Stargate och andra Sci-fi serier som jag gärna hade sett om. Däremot lever jag idag inte alls så ohälsosamt som jag gjorde för 8-10 år sedan och därför drar jag mig lite från bygget. Jag vill ju inte hitta mig själv i samma livsstil sittandes i en biosoffa och vara olyckligt förlorad.

Jag har förvisso tänkt att köpa en biosoffa för 2 personer för jag tycker att det kommer räcka långt. Kombinerat med någon sittpuff så har man täckt inte de flesta behoven. Men jag hade tänkt att göra något helt annorlunda från hur andra valt att göra det.

Om jag gör ett biorum i huset jag bor så kommer jag ta TV-rummet och förlänga det med minst 3 meter utåt. Ingen billig kostnad men ack så nödvändigt för mina planer. Normalt sätt hade man velat ha biosoffan längst bak i rummet men jag vill bygga en platå där jag kan sätta en spinningcykel och ett löpband på. Detta täcks av en snygg ”gardin” som dras för så i normala fall kommer man inte se dem. Men det gör att jag framför allt under vinterhalvåret kan träna samtidigt som jag njuter av ett par avsnitt eller en film.

Jag har försökt hitta inspiration på bra biosoffor att köpa och jag har bland annat tittat på http://biosoffor.nu/ men det är inte lätt. Jag blir ju sugen på en riktigt lyxig soffa i läder med recliner och rejäla bord mellan sätena.

Fördelen med att ha en liten biosoffa är att jag kan få in ett snyggt litet barbord också. Nu vet jag inte om jag fått storhetsvansinne men när jag skissat på det så ser det ut som att det skulle vara rätt snyggt och de få gånger som man tittar på sport med vänner så hade det kommit väl till pass. Då menar jag ett barbord som går ut från väggen och med 2 stolar per sida. Det kommer inte ta upp mer än lite drygt 120 cm.